Miljötidningen 4/2011 Vems dagliga bröd?

Hellre ris än pengar

Pariah har levt hela sitt 100-åriga liv i Campur Rejo på Java. Barnbarnens hälsa och marken är hennes allt.

Skogsträdgården: en modell för självförsörjning

Det egna odlandet är en livsnödvändighet för Esbjörn Wandt – och för Sverige, anser han. I skånska Höör vill han inspirera genom Sveriges största skogsträdgård.

Företag fick GMO-fodret på fall...

En kampanj från en livsmedelskedja har fått köttbranschen att lova att allt svenskt fläskkött återigen enbart ska födas upp på GMO-fritt foder.

...men förbjudet att utlova GMO-fritt

I Sverige är det förbjudet att märka produkter med vad de inte innehåller. Den som letar efter märkningen GMO-fritt går som regel bet...

Klimataktivister gripna:

USA:s miljörörelse har genomfört den största civil-olydnadsaktionen på generationer – för att stoppa oljeledningen Keystone X avsedd för oljesand...

Ruffighet sökes – gärna centralt med havsutsikt

Sedan sjuttiotalet har fattigt folk trängts ut från storstädernas centra. Denna global process särskådar Sharon Zukin i en ny bok med iakttagelser från hemstaden New York…

Konsument: Läsplatta V/S läspapper

Hur läser man miljövänligt? Läsplatta och läspapper? Karin Didring plöjer fakta, ger tips och jämför gammal teknik med den senaste.

Ledare

”Fallet med kostråden hade varit ett utmärkt tillfälle för regeringen att ta strid för en rimligare miljöpolitik där miljöhänsynen överordnas frihandel”


Miljötidningen ges ut av Jordens Vänner som är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som arbetar för miljö och solidaritet – lokalt, nationellt och internationellt. Jordens Vänner är den svenska grenen av Friends of the Earth International (foei).

Miljötidningen kostar 30 kronor och kan beställas via mail: info@mjv.se eller genom Tidskriftsbutiken.



Publicerad: 2011-10-26

Köp Miljötidningen
Läs mer om Miljötidningen i katalogen
Fler artiklar knutna till Miljötidningen
Fler tidskrifter i kategori SAMHÄLLE, MILJÖ & POLITIK



Annons: