Miljötidningen 1/2011 Den nya tillväxtkritiken

I stället för konsumtion : visioner!

Tillväxten skymmer sikten för hur vi egentligen vill att våra samhällen ska vara. Det menar den brittiske hållbarhetsprofessorn Tim Jackson som skrivit en rapport i ämnet åt den brittiska regeringen.

Nöjda människor räddar världen

När Christer Sanne och författaren Nina Björk från det tillväxtkritiska nätverket Steg 3 reste till Malmö kom över 200 personer för att lyssna på föredraget ”Jobba mindre – rädda världen”.

Tågupproret kräver fungerande trafik

Det svenska järnvägsnätet har det sämsta underhållet med jämförbara länder i Europa. Under vintern har ett tåguppror spirat från Malmö i söder ända till Narviks hamn i norr.

Varg – den långa versionen

Vargen – den jagade jägaren är en imponerande vargencyklopedi. Henrik Ekman går igenom varenda tand i vargens mun och varenda varg i de första reviren på 1970- och 80-talet.

Ledare : Ny tågordning!

"Det är ett uppror mot en nonchalant och urspårad tågpolitik som resultaterat i spruckna planeringar, stressiga arbetsmiljöer för tågarbetare och ökade utsläpp av växthusgaser”.
av Erik Lensell ordförande Jordens Vänner



Miljötidningen ges ut av Miljöförbundet Jordens Vänner (mjv) som är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som arbetar för miljö och solidaritet – lokalt, nationellt och internationellt. MJV är den svenska grenen av Friends of the Earth International (foei).

Miljötidningen kostar 30 kronor och kan beställas via mail: info@mjv.se eller genom Tidskriftsbutiken.



Publicerad: 2011-04-14

Köp Miljötidningen
Läs mer om Miljötidningen i katalogen
Fler artiklar knutna till Miljötidningen
Fler tidskrifter i kategori SAMHÄLLE, MILJÖ & POLITIK



Annons: